streda 2. novembra 2011

Založenie s.r.o. je jednoduché!

Napriek tomu, že založenie spoločností s ručením obmedzeným (ďalej len „s.r.o.“) sa môže zdať ako komplikované a spojené so značnou byrokracou, je môžné založiť s.r.o. pomerne jednoducho a rýchlo. Dokonca môžete ušetríť čas, peniaze a získať aj niečo navyše zadarmo. Ako je to možné? Čítajte ďalej.

Existuje viacero firiem, ktoré sa zaoberajú založením nových s.r.o. a ich následným servisom. Ich hlavnou výhodou je, že Vám založia novú spoločnosť rýchlo a za cenu rovnakú alebo aj nižšiu, ako by ste si svoju s.r.o. pracne zakladali sami. Cena za takto založenú spoločnosť je v hodnote poplatkov, ktoré by ste tak či tak zaplatili sami na obchodnom registri. Nie je v tom dokonca žiaden reklamný trik opísaný malými písmenami. Jednoducho je to skutočne tak.

Nasledujúca tabuľka odráža porovnanie nákladov (ceny) na založenie spoločnosti s ručením obmedzeným, ak sa ju rozhodnete založiť sami (tzv. „samozakladatelia“) a nákladov (ceny) za založenie s.r.o. cez špecializovanú firmu na zakladanie a založenie s.r.o.

Tabuľka č.1: Porovnanie nákladov (ceny) za založenie s.r.o.

Porovnanie nákladov na založenie spoločnosti s ručením obmedzeným


Náklady ak si zakladáte s.r.o. sami Založenie s.r.o. cez SroOnline.sk
Správny poplatok za 1 voľnú živnosť 5 € 5 €
Súdny poplatok za zápis s.r.o. do obchodného registra 331,50 € 165,75 €
Poplatky za osvedčenie podpisov u notára (dvojosobová spoločnosť) Cca 34 € Cca 17 €
Odmena za poradenské služby 0 € Od 100 €
Celkové náklady 370,50 € 286,75 €
Celková úspora
83,75 €


Založenie dvojosobovej spoločnosti s využitím služieb založenia s.r.o. online Vás bude stáť menej ako keby ste si ju zakladali sami! V prípade viacosobovej spoločnosti bude založenie s.r.o. cenovo  ešte výhodnejšie.

Šandardný súdny poplatok za založenie novej s.r.o. je 331,50 € a špecializovanej firme zaplatíte za všetky jej služby, vrátane odmeny a zľavneného súdneho poplatku vďaka online založeniu, menej než je len samotný bežný poplatok pre obchodný register. Určite sa pýtate ako tieto spoločnosti dokážu takto fungovať? Odpoveď už dnes nie je tajomstvom. A skutočne to tieto firmy nerobia zadarmo. Tieto spoločnosti totiž disponujú zaručeným elektornickým podpisom (ZEP) potrebnom na komunikáciu so súdmi a tak majú nárok na 50% zľavu zo súdneho poplatku. Za ušetrené peniaze na súdnom poplatku uhradíte ich odmenu a ešte stále môžeťe získať nejaké peniaze navyše (v prípade uvedenej spoločnosti až 83 €).

Pre viac informácii navštívte prosím stránku www.sroonline.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára